ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Ekran listy informacji

Blok przełączania pomiędzy informacjami aktualnymi i archiwalnymi

Lista informacji

Egzaminy i szkolenia dla rzeczoznawców

Akapit nr 1 - brak tytułu

Informacje dotyczące planowanych egzaminów i szkoleń dla rzeczoznawców znajdziecie Państwo na stronie Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, pod adresem:

https://www.gov.pl/web/ijhars/wiadomosci
 
Wzory druków dla rzeczoznawców:

https://www.gov.pl/web/ijhars/wzory-dokumentow
 

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2021-06-29
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Edyta Trojanowska-Jersz
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2021-06-29 11:10:03
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Tomasz Szular
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2021-06-29 11:10:06
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Tomasz Szular
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2021-06-29 11:10:06
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
2292 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Kurs dla kandydatów na grzyboznawców

Akapit nr 1 - brak tytułu

W załączeniu przedstawiamy informacje dotyczące organizowanego kursu dla kandydatów na grzyboznawców.

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Edyta Trojanowska-Jersz
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2016-06-16
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Edyta Trojanowska-Jersz
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2016-06-16 12:38:26
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2016-06-16 12:39:27
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2016-06-16 12:42:53
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
3594 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Informacje dla kandydatów na rzeczoznawców

Akapit nr 1 - brak tytułu

Zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych pobieranie próbek, ustalanie klas jakości oraz sposobu produkcji określonych artykułów rolno-spożywczych na zlecenie zainteresowanych przedsiębiorców, mogą oprócz pracowników Inspekcji JHARS, przeprowadzać rzeczoznawcy wpisani do rejestru, prowadzonego przez Wojewódzkiego Inspektora, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania rzeczoznawcy.
 
Zagadnienia dotyczące zakresu i trybu działań Inspekcji w zakresie nadawania uprawnień rzeczoznawcom, jak i zakresu działania i obowiązków rzeczoznawców są regulowane przepisami:
 
  • Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz.U. z 2023 r., poz.1980 ),
  • Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 marca 2016 r. w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności (tekst jedn.  Dz. U. z 2020 r. poz. 444 )
  • rozporządzeń Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej poszczególnych asortymentów artykułów rolno-spożywczych (akty wykonawcze do ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych).
 
Wprowadzone zmiany dotyczą m.in. art. 35 w zakresie nabywania uprawnień do pobierania próbek artykułów rolno-spożywczych oraz ustalania klas jakości określonych artykułów rolno-spożywczych.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Edyta Trojanowska-Jersz
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2016-04-04
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Edyta Trojanowska-Jersz
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2016-04-04 12:54:35
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Tomasz Szular
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2016-04-04 12:54:38
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Tomasz Szular
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2024-03-13 14:09:31
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
3557 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »