Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Ekran szczegółów informacji

Szczegóły informacji

Komunikat dla przedsiębiorców i rolników

Informacja ogłoszona dnia 2018-04-12 08:56:26 przez Tomasz Szular

Akapit nr 1 - brak tytułu

Przedsiębiorcy i rolnicy,
 
Uprzejmie informujemy, że istnieje możliwość laboratoryjnego sprawdzenia jakości handlowej ziarna zbóż i rzepaku.  

Urzędowe potwierdzenie spełnienia wymagań jakościowych może być zakończone uzyskaniem świadectwa jakości handlowej dla ziarna zbóż lub rzepaku.
 
Przedsiębiorcy zainteresowani sprawdzeniem jakości handlowej ziarna zbóż lub rzepaku mogą zgłosić się do właściwego miejscowo Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z wnioskiem o dokonanie oceny jakości handlowej zboża lub rzepaku. Formularz Wniosku o dokonanie oceny jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych można pobrać na stronie internetowej (https://www.gov.pl/web/ijhars), w zakładce: Wzory dokumentów.
 
Dane kontaktowe do Wojewódzkich Inspektoratów JHARS znajdują się na stronie https://www.gov.pl/web/ijhars/wijhars.

Za dokonanie oceny oraz przeprowadzenie koniecznych do wykonania oceny badań laboratoryjnych i wystawienie Świadectwa jakości handlowej pobierane są opłaty zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2015 roku w sprawie stawek opłat za dojazd do miejsca oceny, czynności związane z dokonaniem oceny, badania laboratoryjne i wydawanie świadectw jakości handlowej oraz sposobu i terminu wnoszenia tych opłat.

Szczegółowe informacje dotyczące oceny jakości handlowej dostępne są w zakładce https://www.gov.pl/web/ijhars/ocena-jakosci.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Klaudia Kreft
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2018-04-10
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Klaudia Kreft
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2018-04-12 08:56:21
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Tomasz Szular
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2018-04-12 08:56:26
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Tomasz Szular
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2024-03-13 12:52:21
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
4885 raz(y)